loader image
Gerecse Optika Tatabánya

Dioptria nélküli szemüvegek

Monitorszemüvegek

Mielőtt bemutatnánk, hogy miért hasznosak a monitorszemüvegek, illetve mi is a funkciójuk, érdemes megismerkedni a számítógépes látás szindróma (CVS – Computer Vision Syndrome) fogalmával.

A huszonegyedik századot joggal nevezhetjük a képernyők századának is, hiszen egyre több időt töltünk olyan digitális eszközökkel, mint például a telefonunk, a számítógépünk vagy a televíziónk. Sokunk számára pedig elkerülhetetlen, hogy a munka során is huzamosabb ideig a képernyőre fókuszáljunk. Ebben az esetben pedig hajlamosak vagyunk túlerőltetni látásszervünket.

Mi okozza a számítógépes látás szindróma kialakulását?

Elsősorban a LED-es kijelzők és az általuk kibocsátott mesterséges, magas energiájú kék fény, amihez szemünk nincs hozzászokva ilyen mértékben, éppen ezért ez fárasztja és roncsolja a szemeket.
Továbbá a képernyőt nézve „elfelejtünk” pislogni. Pontosabban nem eleget tesszük, ugyanis átlagosan percenként 22 alkalommal pislogunk, míg belemerülve a kijelzőkbe körülbelül csak hétszer. Ennek következtében elpárolog a szem felszínét borító és védő könnyfilm, ez pedig a szaruhártyát alkotó sejtek károsodásához vezethet.
A szemet szintén veszélynek teszi ki egy rosszul beállított, visszatükröződő, becsillanó kijelző, ugyanis ez megnehezíti számára a fokuszálást. A fényerőt sem mindegy milyen erősségűre állítjuk be az egyes készülékeken: törekedjünk arra, hogy a környezeti fényforrással megegyező legyen.
Amennyiben a következő tüneteket tapasztalod, a te esetedben is a CVS-ről lehet szó:

  • fejfájás
  • a megerőltetés hatására fellépő szemfájdalom
  • szemszárazság
  • bevörösödött szemek
  • homályos látás
  • égő, diszkomfort érzés a szemben
  • nyak-, és vállfájdalom
  • kimerültség

Amennyiben tapasztaltad az előzők valamelyikét, akkor itt az ideje, hogy tégy szemed egészségéért, ha pedig azon szerencsés személyek közé tartozol, akik még nem észlelték ezeket a kellemetlen tüneteket, akkor még épp időben vagy, hogy fellépj a megelőzés érdekében!

Ha elhatároztuk, hogy szeretnénk megóvni szemünk egészségéét, akkor mindenképp ismerkedjünk meg a monitorszemüvegekkel, amik pontosan erre a problémára lettek kifejlesztve.

Ezek a szemüvegek dioptriás és dioptria nélküli változatban is elérhetőek, és céljuk, hogy meggátolják a káros kék fény szembe jutását, ezzel mérsékelve/megelőzve a számítógépes látás szindróma tüneteit.

A speciális felületkezelésnek köszönhetően szelektíven továbbítják a felszínükre érkező fényt: a káros ibolya-kék fényt visszatükrözi, míg a bioritmus megfelelő működéséhez szükséges türkiz árnyalatút átengedi a szembe, így gondoskodva a szemünk és a szervezetünk egészségéről.

Egy divatos szemüveg mindig javítja a megjelenésünket, kék fény szűrő bevonattal pedig még életminőségünket is.

Divatszemüvegek

A dioptria nélküli szemüvegek a mai divat szerves részét képezik. Vége azoknak az időknek, amikor szemüvegesnek lenni ciki, hiszen mára hírességek is előszeretettel viselnek ilyen szemüvegeket pusztán egyéniségük kifejezésére. Az önkifejezés mellett, remek kiegészítői lehetnek bármilyen szettnek is.

Üzleteinkben szakértő kollégáink készségesen segítenek megtalálni a stílusodhoz és az arcformádhoz legtökéletesebben passzoló szemüvegkeretet.

Ne felejtsd el rendszeresen, szakemberrel ellenőriztetni a látásodat és a szemüvegedet

Nyitvatartás

Tatabánya, Vadász utca 66.

H – P: 10:00 – 18:00

Tatabánya, Győri út 16/B

H – P: 09:00 – 17:00

2890 Tata, Ady Endre u. 3

H – P: 09:00 – 17:00

Tatabánya, Vadász utca 66.

H – P: 10:00 – 18:00

+36 34 597 483

+36 20 214 3440

Tatabánya, Győri út 16/B

H – P: 09:00 – 17:00

+36 34 318 900

+36 20 342 6488

2890 Tata, Ady Endre út 3.

H – P: 09:00 – 17:00

+36 20 403 0292

Üzleteink

Tatabánya, Vadász utca 66.

H – P: 10:00 – 18:00

Tatabánya, Győri út 16/B

H – P: 09:00 – 17:00