loader image
Gerecse Optika Tatabánya
Napszemüvegek széles választéka Tatabányán
Napszemüvegek széles választéka Tatabányán

Napszemüvegek

Napszemüveg

A jó napszemüveg nem csak divatos, hanem meg is védi a szemek egészségét! A napszemüvegek hosszú évek óta öltözet része, ezért hajlamosak vagyunk stílusos kiegészítőként gondolunk rájuk, melyek passzolnak a ruhánkhoz, egyéniségünkhöz és jótékonyan takarnak egy átmulatott éjszaka után. Ám nem szabad megfeledkeznünk a legfontosabb funkciójáról, ami pedig nem más, mint a látásunk védelme.

Dioptriás napszemüveg

A dioptriás napszemüveg lencse egyaránt elérhető az egyfókuszú-, és a multifokális lencse viselők számára is. A dioptriás napszemüveg lencsékhez érdemes „normál” optikai keretet választani. A napszemüveg keretek magas bázisgörbülettel rendelkeznek, ezek okozhatnak széli torzításokat, multifokális lencséknél látómező szűkülést. De ma már a „normál” optikai keretek között is megtaláljuk a letisztult modellektől kezdve a színesebb, karakteres formákon át az extravagáns darabokat is.

Gyerek napszemüveg

A gyermekek szemében található kristálylencse áttetszőbb, mint a felnőtteké, emiatt pedig jobban átereszti az UV-sugárzást. Ezen túlmenően hatvanéves korunkig minket érő összes UV-fényhatás akár 50%-a húszéves korunk előtt éri szemünket. Az UV-sugárzás káros hatásai az élet során összeadódnak, ezért nagyon fontos, hogy szemük már a kora gyermekkortól kezdődően védve legyen.

Fontos, hogy a szülők ügyeljenek arra, hogy gyermekük viseljen (dioptriás vagy dioptria nélküli) napszemüveget, főleg olyan helyeken, ahol erős az UV sugárzás – például havas tájon vagy strandon, ahol az UV sugárzást még a talaj vagy a víz is visszaveri.

Dioptriás napszemüveg fajták:

Szerencsére nem kell kompromisszumot kötnöd az éles látás és a szemeid védelme között.
Több lehetőség közül is választhatsz:

Dioptriás napszemüveglencsék

A dioptriás napszemüveglencséket szinte bármilyen divatos keretbe be lehet tenni. Számtalan szemüveglencse szín közül válogathatsz, akár divatos tükrös felülettel.

Dioptriás napszemüvegek széles választéka Tatabányán

Clip-on szemüvegkeretek

A különleges clip-on szemüvegek ötvözik egy hagyományos és egy napszemüveg tulajdonságait. A napszemüveg-rész láthatatlan mágnesekkel illeszkedik a szemüvegkerethez.

Clip On napszemüvegek széles választéka Tatabányán

Fényre sötétedő napszemüveglencsék

Ha nem szeretnéd cserélgetni a szemüvegedet és a dioptriás napszemüvegedet, akkor válassz fényre sötétedő szemüveglencsét, ami csak az éppen szükséges mértékben sötétedik be.
Fényre sötétedő napszemüvegek széles választéka Tatabányán

Teljeskörű tájékoztatás az üzletekben!

Tatabánya, Vadász utca 66., H–P 10:00 – 18:00
Tatabánya, Győri út 16/B, H–P 09:00 – 17:00

UV védelem

Minden nyáron állandó téma a médiában, hogy erős az UV sugárzás, mindenképpen védekezzünk ellene. Arról már kevesebb szó esik, hogy az UV sugárzás mértéke szinte azonos az év minden napján (télen és borús időben is), így nem túlzás azt állítani: a védekezés kulcsfontosságú, és állandó védelemre van szükségünk.

Ha a szem fokozott UV-sugárzásnak van kitéve, az már rövid távon is kellemetlenséget tud okozni (vakítás, gyulladás, egyéb szemprobléma), de hosszabb távon photokeratitishez (a szaruhártya napégése) és a szemhéj napégéséhez vezethet. Emellett krónikus szemkárosodást, például szürkehályogot és pterygiumot (a szaruhártya felett a szem fehér részét borító kötőhártya-kettőzet) is okozhat. Az UV sugarak teljesen láthatatlanok és nem érezhetőek, amik még inkább veszélyessé teszi őket.

A Gerecse Optikákban kapható dioptriás és dioptria nélkül szemüvegek egyaránt kiszűrik az UVA és UVB sugarak 100%-át és a szemüveglencse hátsó felületéről a szembe visszaverődő UV sugarakat sem engedik a szembe. Az UV sugárzás nem csak szemből éri szemünket, a hátulról-oldalról érkező fénysugarak ugyanúgy elérhetik szemünket, igaz kisebb mértékben. A tükröződésmentesítő felületkezelések fejlesztésével elérhetővé vált a hátsó oldali UV védelem kialakítása, amely elsőként az Essilor szemüveglencséin volt elérhető.

Teljeskörű tájékoztatás az üzletekben!

Tatabánya, Vadász utca 66., H–P 10:00 – 18:00
Tatabánya, Győri út 16/B, H–P 09:00 – 17:00

Nyitvatartás

Tatabánya, Vadász utca 66.

H – P: 10:00 – 18:00

Tatabánya, Győri út 16/B

H – P: 09:00 – 17:00

2890 Tata, Ady Endre u. 3

H – P: 09:00 – 17:00

Tatabánya, Vadász utca 66.

H – P: 10:00 – 18:00

+36 34 597 483

+36 20 214 3440

Tatabánya, Győri út 16/B

H – P: 09:00 – 17:00

+36 34 318 900

+36 20 342 6488

2890 Tata, Ady Endre út 3.

H – P: 09:00 – 17:00

+36 20 403 0292

Üzleteink

Tatabánya, Vadász utca 66.

H – P: 10:00 – 18:00

Tatabánya, Győri út 16/B

H – P: 09:00 – 17:00