loader image
Gerecse Optika Tatabánya
A Varilux X széria az első olyan Varilux multifokális lencse, amely jelentősen csökkenti a szemüvegviselés közben fellépő felesleges fejmozgást

Tippek a megfelelő szemüvegkeret kiválasztásához

Egy szemüvegkeret kiválasztása macerásabb lehet, mint azt gondolnánk elsőre. A szemüveg javarészt hosszútávra szól, emiatt fontos, hogy kényelmes darabot válasszunk belőle. Mellesleg az sem mindegy, hogyan érezzük magunkat benne. Olvass tovább, és nézzük meg együtt, hogy mik azok a szempontok, amik alapján könnyen megtalálhatod a számodra tökéletes szemüvegkeretet.

Szemüvegkeret-típusok

Legyél akár rutinos szemüvegviselő vagy éppen újdonsült, egy biztos: a szemüvegkeretedet a saját stílusodhoz választod. Az arcformánk, a hajunk, a vonásaink, a bőrünk és szemünk színe nagyban befolyásolja, hogy milyen típusú szemüvegkeret illik hozzánk leginkább. Nézzük is meg, milyen típusok közül tudunk választani:

Teljes szemüvegkeret

Ahogy a neve is enged rá következtetni, ennél a típusnál a lencsét teljesen körül határolja a keret. Elég sokan kedvelik ezt a fajtát, hiszen rengeteg színben elérhető, így könnyen passzolhat bárkihez a viselete.

Damilos szemüvegkeret – félkeretes

Itt csak a szemüveg felső részénél van keret, alul egy nagyon vékony damillal kerülnek rögzítésre a lencsék. Kitűnően hangsúlyozza az arcot, emiatt sokaknak előnyösen áll ez a fajta keret.

Keret nélküli szemüvegkeret – fúrt

Akik odavannak a kifinomult megjelenésért és szeretik a letisztult darabokat, azoknak tökéletes választás a fúrt szemüvegkeret. Ennél a típusnál nincsen keret, a lencsékhez rögzülnek a szárai, éppen ezért fontos kiemelni azt is, hogy ehhez a kerethez kellő odafigyelés és megfelelő tárolás szükséges.

Silhouette keretek

A Silhouette keretek főként fúrt technikával készülnek és egyedi módon rögzítik a szemüveglencséket. Modern és letisztult hatást kelt, szinte mintha nem is viselnénk szemüveget. Megtartja arcunk vonásait és könnyű viseletet biztosít. Ráadásul bárki számára tökéletes választás lehet ez a keret, hiszen minden arctípushoz remekül illeszkedik.

Ha olyan szemüvegkeretet szeretnél, ami nem kelt feltűnést, stílusos és mindemellett kényelmesen illeszkedik, akkor a Silhouette kereteket biztosan neked találták ki.

Milyen anyagból legyen a keret?

Kétféle anyagot tudunk elkülöníteni: fém és műanyag. Mindkét típusnak megvan a maga sajátossága, és ebben az esetben is érdemes több szempontot figyelembe venni a választáskor. Ám mindkét keret esetében beszélhetünk pro és kontra érvekről.

Fém

Pro

  • Egyszerű javítás
  • A nikkelmentes nem okoz allergiát

Kontra

  • Erős dioptria esetén előnytelenebb

Műanyag

Pro

  • Fémallergia esetén szuper választás
  • Erős dioptria esetén esztétikusabb

Kontra

  • Nem könnyű javítani

Mindezek mellett létezik a fém és a műanyag kombinált változata is. A keret anyagának kiválasztása teljesen egyénfüggő, mindenkinek más válik be, mást preferál, ezért mérlegelni kell, hogy el tudjuk dönteni, melyik számunkra a legideálisabb választás.

Konklúzió: akkor melyik keretet válasszuk?

Teljes keret – amennyiben személyiségedhez passzoló, hangsúlyos és masszív keretet keresel.

Damilos keret – kiválóan hangsúlyozza az arc adottságait, emellett ráadásul maximálisan kényelmes viseletet biztosít bárki számára.

Fúrt keret – ha nem okoz gondot, hogy kellően odafigyelj keretedre és fontos számodra a keret szolidsága.


Aki első szemüvegét keresi és nem tudja pontosan, hogy milyen keretet szeretne hozzá, neki célszerű, sőt kifejezetten ajánlott a megvétel előtt mindegyik keret típust felpróbálni, hogy megnézze, melyik passzol vagy éppen nem passzol hozzá. Természetesen azoknak is célravezető felpróbálni a különböző fajták, akiknek már korábban is volt szemüvegük, hiszen ki tudja… lehet, hogy olyan keretet talál jónak, amit korábban nem.

Ne felejtsd el rendszeresen, szakemberrel ellenőriztetni a látásodat és a szemüvegedet

Nyitvatartás

Tatabánya, Vadász utca 66.

H – P: 10:00 – 18:00

Tatabánya, Győri út 16/B

H – P: 09:00 – 17:00

2890 Tata, Ady Endre u. 3

H – P: 09:00 – 17:00

Tatabánya, Vadász utca 66.

H – P: 10:00 – 18:00

+36 34 597 483

+36 20 214 3440

Tatabánya, Győri út 16/B

H – P: 09:00 – 17:00

+36 34 318 900

+36 20 342 6488

2890 Tata, Ady Endre út 3.

H – P: 09:00 – 17:00

+36 20 403 0292

Üzleteink

Tatabánya, Vadász utca 66.

H – P: 10:00 – 18:00

Tatabánya, Győri út 16/B

H – P: 09:00 – 17:00