loader image
Gerecse Optika Tatabánya

Az érzékeny szemek legjobb barátja: Transitions fényre sötétedő lencsék

Legyen szó újdonsült vagy éppen már tapasztalt szemüveg tulajdonosokról, kétségtelen, hogy a Transitions fényre sötétedő lencsék kedvelt darabok. Nem véletlen: a gyakran változó fényviszonyok miatt mindannyian keressük a legkényelmesebb megoldást, és a Transitions lencsék erre kínálnak tökéletes alternatívát.
Amennyiben a te szemed is túl érzékeny az erős fényekre és fontos számodra a védelme, abban az esetben mindenképpen érdemes elolvasnod az alábbi cikkünket, amelyben előszőr a két típust mutatjuk be.

Transitions Gen8

A Transitions Gen8 fényre sötétedő lencsék folyamatosan aktiválódnak a minket ért hatások által: így például autóban ülve nem fog elsötétedni a lencse, ugyanis a modern szélvédők már blokkolják az UV fényt, de amint kiszállunk a járműből azonnal elkezd sötétedni.

Szemüvegedet a stílusos megjelenés érdekében számos árnyalattal szabhatod személyre.
A Transitions fényre sötétedő lencse összesen 7 színben elérhető: 3 klasszikus (szürke, barna, szürkészöld) és 4 divatos színben (smaragd, zafír, ametiszt, borostyán) – így biztosan saját ízlésedhez igazíthatod szemüveged megjelenését.

Transitions Xtractive

Ha sokat vezetsz autót és fényre sötétedő napszemüveget szeretnél, akkor neked a Transitions Xtractive szemüveglencsét érdemes választanod. Ezek a lencsék nem csak az UV fény hatására sötétülnek el, hanem a látható fény kék tartománya is aktiválja őket, ezáltal autóban is kényelmes a viseletük, hiszen a szélvédő átszűrődő UV fények hatására is be fognak sötétedni a lencsék.

A klasszikus 3 színben (szürke, barna, zöld) elérhető.

Milyen gyorsan sötétedik be és milyen gyorsan világosodik ki a lencse?

Az UV sugárzás és kék fény következtében azonnal érzékelhető a Transitions lencsék besötétedése, így pár másodperc elteltével már élvezheted is a sötét lencse nyújtotta kényelmet a napsütésben. Természetesen a kivilágosodás időtartama sem hosszabb idő: amint megszűnik az UV sugárzás, rögtön elkezd kivilágosodni a lencse.

A Transitions fényre sötétedő lencse előnyei

  • Folyamatosan alkalmazkodik a fényviszonyokhoz: kültéren sötét, beltérben teljesen áttetsző lencsék.
  • Éles, tiszta látás, kellemes viselet bármilyen körülmények között.
  • Kevésbé zavaróak a változó fényviszonyok, jobb látáskomfort.
  • Mindennapos védelem a szemre káros UV és ibolya-kék sugárzástól.
  • Hagyományos szemüveg és napszemüveg is egyben.
  • Esti fényviszonyoknál is bátran lehet vele vezetni, hiszen átlátszó, akár egy hagyományos szemüveglencse.

A szemre káros UV és az ibolya-kék sugárzás szűrése

Nem csak az UV sugárzás, de a mai digitális világban a képernyők általi ibolya-kék fény is rongálja a szemünket. A Transitions fényre sötétedő lencsék teljeskörű védelmet nyújtanak a káros UVA és UVB sugárzások ellen, így hosszútávon biztosítják szemünk egészségét. A lencsék ibolya-kék szűrő képességgel is bírnak, ezzel megvóvva szemünket a káros hatásoktól, akár az utcán sétálunk vagy a monitor előtt ülünk.

Miért válaszd a Transition fényre sötétedő lencsét?

A Transitions fényre sötétedő lencsék minden korosztály számára kényelmes látást biztosítanak kültéren és beltéren egyaránt. Mindig a minket ért hatásoknak megfelelően aktiválódik, ezáltal napfényben elsötétül a lencse, míg zárt helységbe lépve azonnal kivilágosodik, ezzel biztosítva minden körülmények között a kényelmes látást. Ideális megoldás olyan szemüvegviselőknek, akiknek érzékeny a szeme a túl erős fényre.

Transitions Xtractive lencsét, ráadásul kérheted Style Mirror felületkezeléssel is, ezzel egy szuper dizájnos külsőt elérve. Világos állapotában alig látszó tükrös felület, viszont kültéren tükrös napszemüveg hatású lencsét eredményez.

Ne felejtsd el rendszeresen, szakemberrel ellenőriztetni a látásodat és a szemüvegedet

Nyitvatartás

Tatabánya, Vadász utca 66.

H – P: 10:00 – 18:00

Tatabánya, Győri út 16/B

H – P: 09:00 – 17:00

2890 Tata, Ady Endre u. 3

H – P: 09:00 – 17:00

Tatabánya, Vadász utca 66.

H – P: 10:00 – 18:00

+36 34 597 483

+36 20 214 3440

Tatabánya, Győri út 16/B

H – P: 09:00 – 17:00

+36 34 318 900

+36 20 342 6488

2890 Tata, Ady Endre út 3.

H – P: 09:00 – 17:00

+36 20 403 0292

Üzleteink

Tatabánya, Vadász utca 66.

H – P: 10:00 – 18:00

Tatabánya, Győri út 16/B

H – P: 09:00 – 17:00